Home Najave Problematika urbanizma u Velikoj Gorici tema nadolazećeg Matičinog četvrtka

Problematika urbanizma u Velikoj Gorici tema nadolazećeg Matičinog četvrtka

Predavanje će održati dipl. ing. arh. Ivica Leder, inače prvi predsjednik Gradskog vijeća Velike Gorice koji je naknadno obnašao i dužnost pročelnika Odjela za prostorno planiranje grada

PODIJELITE

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici ovog tjedna održava 301. Matičin četvrtak, koji će se održati 23. svibnja 2024. godine u 19:30 sati. Događaj će se održati u Područnoj knjižnici Galženica, na Trgu Stjepana Radića 5, Velika Gorica, a bit će dostupan i online na www.matica-gorica.hr.

Tema predavanja bit će “Problematika urbanizma – povijesni uzroci”, s posebnim osvrtom na aktualno stanje u Velikoj Gorici, te moguće uzroke i posljedice. Predavanje će održati dipl. ing. arh. Ivica Leder, stručnjak s bogatim iskustvom u urbanističkom planiranju i zaštiti kulturne baštine.

Ivica Leder rođen je 1959. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu s radom na temu urbanističkog razvojnog plana centra Velike Gorice, pod mentorstvom prof. dr. Ante Marinovića-Uzelca, doktoranda pariške Sorbonne. Leder je iskustvo stjecao u Urbanističkom institutu, te u INA projektu i GORTAN ING-u, gdje je radio na uvođenju računalnih tehnologija u projektiranje.

Kao prvi predsjednik Gradskog vijeća grada Velike Gorice 1995. godine, Leder je aktivno sudjelovao u definiranju ustroja gradskih službi, posebno Odjela za prostorno planiranje i Odjela za zaštitu okoliša. Tijekom mandata od 2001. do 2002. obnašao je dužnost pročelnika Odjela za prostorno planiranje grada. Od 2002. godine vodi vlastiti projektni ured, izrađujući urbanističke planove, uključujući i planove za grad Veliku Goricu. Od 2009. godine fokusiran je na projekte obnove objekata kulturne baštine.

Ne propustite priliku čuti stručni osvrt na urbanističke izazove i rješenja za naš grad od jednog od najiskusnijih arhitekata u regiji.