Home Izdvojeno Prijem vatrogasaca koji idu na Olimpijadu

Prijem vatrogasaca koji idu na Olimpijadu

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Natjecateljske ekipe Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije osvojile su izvanredne rezultate na 7. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske. U „A“ kategoriji žena drugo mjesto osvojila je natjecateljska ekipa DVD-a Ribnica te time izborila pravo nastupa na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi u srpnju 2017. u Austriji.

dvd-ribnicaPredstavnike vatrogasnih društava primio je jučer župan Stjepan Kožić koji im je čestitao na postignutom uspjehu i rekao kako su vatrogasci uvijek spremni odazvati se svakom pozivu.

prijem-vatrogasaca-3– Vaši rezultati, i kroz natjecanja i kroz svakodnevni život, govore da stanovništvo može biti sigurno u slučaju bilo kakve potrebe – rekao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

prijem-vatrogasacaŽupan je najavio kako se proračunska sredstva namijenjena vatrogascima neće smanjivati ni iduće godine. – Unatoč poreznoj reformi, kojom će lokalna i regionalna samouprava ponovno dobiti manje prihode, sredstva za vatrogasce bit će, kao i dosad, na nivou od oko 3 milijuna kuna – objasnio je Stjepan Kožić.

prijem-vatrogasaca-4– Od ukupno 16 ekipa iz RH koje odlaze na Vatrogasnu olimpijadu, pet ih je iz Zagrebačke županije. To pokazuje koliko ti ljudi vrijede, koliko ‘daju sebe’, ali i koliko Županija drži do njih. Ulaganja Županije u vatrogastvo, ulaganja su u budućnost – naglasio je Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija