Home Izdvojeno Prijavite svoju školu na ‘LegendArt’

Prijavite svoju školu na ‘LegendArt’

PODIJELITE

Udruga Val kulture i Turistička zajednica Velike Gorice pozvale su osnovne škole sa područja Zagreba i Zagrebačke županije da im se pridruže u projektu ‘LegendArt’. Projekt je pokrenut kako bi se pobudila dječja mašta i potaknula njihova kreativnost, s naglaskom na njegovanje nematerijalne baštine, tradicije i kulture.

legendfest01-24.jpg

Škole koje se uključe u program trebale bi same odabrati najbolje likovne, glazbene i pisane uratke svojih učenika na temu legendi, mitova i priča iz svoga kraja te ih poslati na natječaj koji je otvoren do 15. svibnja. Pristigle radove ocijenit će stručno povjerenstvo udruge Val kulture, nakon čega će ih objaviti na svojim web stranicama. Najbolji uradci bit će predstavljeni na ‘LegendFestu’ od 28. do 29. svibnja. Osim toga, učenici će imati priliku sudjelovati u edukativnim i umjetničkim radionicama festivala.

legendfest

Manifestacija ‘LegendFest’ nastoji iz zaborava izvuči legende, mitove i priče iz našega kraja, te ih prikazati kroz različite vrste umjetnosti. Tijekom dva festivalska dana dvorac Lukavec preplave zmajevi, vještice-coprnice, vile, vilenjaci, vampiri, carevi, biskupi, moguti i ostala bića iz narodne predaje naše županije.