Home Izdvojeno Prijavite rupe na cesti, oštećene klupe ili neispravnu rasvjetu

Prijavite rupe na cesti, oštećene klupe ili neispravnu rasvjetu

Za prijavu je potrebno odrediti lokaciju, kratko opisati problem poput rupe na cesti ili neispravne rasvjete, te fotografirati. Znate li već sada što biste prijavili?

PODIJELITE

Od danas je za sve građane dostupan novi alat, portal za prijavu komunalnih problema nadležnim službama. Riječ je o servisnom portalu Popravi.to koji daje zadatak nadležnim službama da otklone i riješe komunalne probleme. Alat je besplatan, a osmišljen je kroz suradnju Code for Croatia i Gonga s ciljem olakšavanja prijave problema i šteta na javnim površinama i infrastrukturi u svakom gradu, općini, ili bilo gdje na području Hrvatske, navodi N1.

Tako građani više ne moraju istraživati kome će uputiti prijavu o rupi na kolniku ili nogostupu, uličnoj rasvjeti koja ne radi, oštećenoj klupi ili nepropisnom odlagalištu otpada. Portal funkcionira tako da se treba označiti na karti, opisati i fotografirati te označiti kategoriju. Nakon toga prijava stiže na pravu adresu, u slučaju grada, komunalnim službama.

Zanimljivo je i to što će prijava na portalu biti vidjiva svima te se time omogućuje nadgledanje javnih vlasti o tome koliko su učinkovita njihova lokalna komunalna poduzeća.

Također, na portalu će biti vidljivo kako i kada je problem ranije prijavljen, te u kojoj je fazi rješavanja što je najveća svrha portala.