Home Najave PRIJAVI SE! Memorijalna utrka HVIDR-e u čast poginulim braniteljima

PRIJAVI SE! Memorijalna utrka HVIDR-e u čast poginulim braniteljima

PODIJELITE

Nakon nekoliko godina stanke velikogorička HVIDR-a početkom listopada organizira memorijalnu utrku u čast poginulim braniteljima s velikogoričkog područja, a koja će povezati prvu crtu obrane na rijeci Kupi te Veliku Goricu.

Utrka će se održati 2. listopada sa startom u 9 sati u Pokupskom na mostu na rijeci Kupi nakon čega će trkači krenuti duž 36 km staze do Velike Gorice. Prijeve se u besplatne, a prijaviti se možete na kontakt broj 098265242 (Željko K.)

” To je utrka zamišljena kao jedna trajna zahvalnost braniteljima koji su položili živote za Hrvatsku. Ujedno je ovo i naš doprinos obilježavanju dana 153. brigade Hrvatske vojske koja dan kasnije obilježava svojih 30 godina od osnutka” kaže nam Željko Klasnić, predsjednik HVIDR-e Velike Gorice.

Dionice utrke:

Trkači će se prvo okupiti u 7.45 sati kod spomenika Golubica kod gradskog groblja u Velikoj Gorici od kuda je organiziran prijevoz do Pokupskog i starta utrke. Prva dionica je od Pokupskog do Kravarskog s kratkim odmorom gdje će se priključiti još trkača koji će trčati drugu dionicu do Spomen obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata u Velikoj Gorici.

” Utrka nije natjecateljskog karaktera i svi koji su zainteresirani mogu se javiti goričkoj HVIDR-i za priključenje. Za sada je potvrđeno 40-tak trkača uz veliku podršku Maraton kluba Velika Gorica te Atletskog kluba Žumberak, a pozivamo i građane koji se žele priključiti i u kraćoj dionici utrke, da li je to samo kroz Veliku Goricu ili drugom dijelu staze, da nam se pridruže”, kaže Slavko Tolić, voditelj sportskih aktivnost HVIDR-e, dodavši kako će utrka biti i odličan trening za maratonce koji će vikend iza istrčati Zagrebački maraton.

Na početku utrke položit će se vijenac s mosta na Kupi, a po dolasku na cilj kod spomenika Golubica također će se odat počast poginulim goričkim braniteljima. Nakon utrke organizirano je tuširanje u gradskoj sportskoj dvorani te zajedničko druženje u društvenom domu Rakarje.