Home Gospodarstvo Premijer Plenković: Zagrebačka županija je među pet najrazvijenijih županija u RH

Premijer Plenković: Zagrebačka županija je među pet najrazvijenijih županija u RH

Premijera je župan Kožić je upoznao sa značajnim investicijama na prostoru naše županije

PODIJELITE
Foto: Dražen Kopač/Zagrebačka županija

Premijer Plenković danas je bio u posjetu našoj županiji, te istaknuo kako je u mandatu njegove Vlade na području Zagrebačke županije ugovoreno europskih projekata u vrijednosti 514 milijuna eura, a reformom Zakona o financiranju lokalne i regionalne samouprave, županija je zajedno s gradovima i općinama na svom području, dobila u 2020. godini 28% više prihoda nego u 2017. godini.

– Zagrebačka županija je među pet najrazvijenijih županija u RH – rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sastanka sa županom Stjepanom Kožićem i gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom.

Župan Kožić rekao je kako je unatoč negativnim predviđanjima zbog koronakrize, lani na području Zagrebačke županije, u odnosu na 2019., broj novozaposlenih porastao za preko 1500 osoba.

– Stali smo uz naše poduzetnike i dodijelili im rekordnih 13,7 milijuna kuna potpora, a rezultati su itekako vidljivi – istaknuo je župan Kožić.

Premijera je upoznao sa značajnim investicijama na prostoru županije, poput gradnje Regionalnoga vodoopskrbnog sustava “Zagreb-istok”, vrijednoga 883 milijuna kuna, i trenutnih ulaganja u gradnju novih školskih objekata ukupne vrijednosti 140 milijuna kuna.

Prije samog sastanka, premijer, župan i gradonačelnik Ivanić Grada posjetili su i farmu kokoši nesilica obiteljske tvrtke Lukač. U farmu, s podnim uzgojem kokoši, uloženo je 60 milijuna kuna. Ukupan kapacitet farme Lukač, na dvije lokacije, sada je 260.500 kokoši nesilica. Godišnje ova farma, s osamdesetak zaposlenih, proizvede 72 milijuna jaja.