Home Gospodarstvo Prekogranična suradnja: Velika Gorica i Trebnje zajednički će povlačiti europski novac

Prekogranična suradnja: Velika Gorica i Trebnje zajednički će povlačiti europski novac

PODIJELITE

Povijest dobre suradnje Velike Gorice i slovenskog Trebnja seže još u vrijeme dok je Gorica bila Općina. Tijekom vremena, dvoje partnera pokako su gubili kontakte, sve su se rjeđe sastajali i došlo je do stagnacije odnosa. Posjetom slovenske delegacije Velikoj Gorici, prijateljski odnosi napokon su obnovljeni.

Autolakirnica Brkić

– Moram reći da me veseli uspjeh Velike Gorice. Očekujem da ćemo u Europskoj uniji ostvariti mrežu zajedničke suradnje naših mjesta te razmjenjivati iskustva – istaknuo je načelnik općine Trebnje, Alojzij Kastelic.

Partneri su dogovorili nastavak suradnje na području gospodarstva, kulture i sporta, koju žele razvijati kroz zajedničke projekte. Dogovoreno je kako će obje strane do idućeg susreta pripremiti projekte, kojima će ciljano povlačiti sredstva iz europskih fondova.

slovenci-Trebarjevo-4.jpg

aa– Naša suradnja može biti puno kvalitetnija, zato što se sada može realizirati na konkretnim projektima potpomognutim novcem iz europskih fondova. No to je samo jedan od ciljeva naše suradnje, mi želimo osim toga razvijati i suradnju u civilnom društvu, posebno između naših udruga – naglasio je gradonačelnik Dražen Barišić.

[print_gllr id=25132]