Home Izdvojeno Predstavljena monografija Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije

Predstavljena monografija Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije

Monografija obuhvaća gotovo 500 stranica i više od 900 fotografija

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

U prostoru Vršilnice Novih Dvora u Zaprešiću održana je promocija monografije “25 godina rada i djelovanja Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije 1997. – 2022.”, koju je organizirala Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Na promociji se okupilo stotinjak sportaša, trenera i sportskih djelatnika iz Zagrebačke županije te mnogi gosti.

Monografija, koja obuhvaća gotovo 500 stranica i više od 900 fotografija, pruža povijesni pregled osnivanja Zajednice, popis svih nagrađenih sportaša na priredbama proglašenja najboljih u sportu Zagrebačke županije te prikaz 9 gradskih i 5 općinskih zajednica, kao i 18 županijskih sportskih saveza.

Zamjenik župana Ervin Kolarec izrazio je zadovoljstvo zbog ovog dostignuća: “Zagrebačka županija uvijek je znala vrednovati rezultate i cijeniti svoje sportaše, a svima koji su sudjelovali u izradi monografije mogu samo čestitati na odrađenom poslu, jer gotovo 500 stranica najbolje dočarava kvalitetu sporta Zagrebačke županije“, rekao je zamjenik župana dodavši kako osim u ljude, Županija još veća sredstva izdvaja u sportske objekte: „U ovih 25 godina koliko djeluje Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije izgradila je i uredila niz sportskih  dvorana i borilišta.”

Foto: Zagrebačka županija

Predstavljajući monografiju, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović naglasio je njezinu važnost kao dijela povijesti sporta ne samo županije, već i cijele Hrvatske te istaknuo kako ovakve publikacije doprinose očuvanju sportske baštine i motivaciji budućih generacija.

Na panelu o radu Zajednice, ciljevima, suradnji s državnim institucijama, sportskoj infrastrukturi te samoj izradi monografije govorili su bivši tajnik Juro Horvat, sadašnji predsjednik Vladimir Bregović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan te glavni urednik monografije, Velikogoričanin i novinar Igor Đuran.

Promociji su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak te gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk, koji su istaknuli važnost sporta u lokalnoj zajednici te njegovu ulogu kao ambasadora grada, općine i županije.