Home Izdvojeno Predsjednik Dilberović: Savjet mladih je organizacija koja može pomoći

Predsjednik Dilberović: Savjet mladih je organizacija koja može pomoći

PODIJELITE

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Velike Gorice za predsjednika je jednoglasno izabran 21-godišnji Mario Dilberović kojeg je kao člana Savjeta mladih predložio Izviđački odred Tur. Mario je student druge godine logopedije na zagrebačkom Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu i još je puno učenja pred njim, ali obećava kako će u iduće tri godine mandata naći dovoljno vremena za mnoge mlade Goričane.

Konstituirajuca-sjednica-Savjeta-mladih-Grada-Velike-Gorice01

– Pozivam sve mlade koji imaju bilo kakav prijedlog, savjet, kritiku i ideju, da nam pišu. Uskoro ćemo dobiti službeni mail, a imat ćemo i svoju facebook stranicu – kaže Mario Dilberović koji Savjet vidi kao mehanizam putem kojeg svi mladi Goričani mogu pristupiti Gradskom vijeću i od njega tražiti konkretne poteze.

– Sasvim sigurno će neke od tih ideja ako one budu konkretne i izvedive biti i provedene. Savjet mladih je organizacija koja može pomoći. Možemo očekivati projekt kojeg su iznjedrili i mladi koji nisu članovi Savjeta mladih – ističe novoizabrani predsjednik.

Kiara

ODANA SURADNICA

Nakon izbora predsjednika, među članovima Savjeta počela je potraga i za njegovim zamjenikom. Prijavila se Chiara Marušić, 16-godišnja učenica drugog razreda velikogoričke Ekonomske škole, nakon čega je i izabrana na tu funkciju. Chiara ističe da će predsjedniku Savjeta biti desna ruka i njegova odana suradnica.

– Bit ću uvijek uz njega, što mu god bude trebalo. I ne samo uz njega, već i uz ostale članove ako će im biti potrebna pomoć – rekla je zamjenica predsjednika Chiara Marušić.

VIDOVIĆ: SLUŠAT ĆEMO MLADE

Predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović obećao je kako uloga Savjeta mladih neće biti samo formalna, te da će mladi putem svojih predstavnika moći sudjelovati u kreiranju važnih odluka u Gradu.

Konstituirajuca-sjednica-Savjeta-mladih-Grada-Velike-Gorice

– Savjet mladih i jest savjetodavno tijelo koje ima svoju ciljanu skupinu. To su mladi od 15 do 30 godina koje zastupaju i mi smo ih dužni kontaktirati kod donošenja akata koji ih se tiču. Imaju pravo predlagati različite inicijative koje zatim Gradsko vijeće razmatra, usvaja i donosi – ističe Vidović.