Home Izdvojeno Predložite kandidate za dodjelu Javnih priznanja Zagrebačke županije

Predložite kandidate za dodjelu Javnih priznanja Zagrebačke županije

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Zagrebačka županija dodijelit će i u ovoj godini javna priznanja pojedincima i pravnim osobama, ustanovama, udrugama zaslužnima za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Zagrebačke županije te njena promicanja u zemlji i svijetu. Natječaj za dodjelu javnih priznanja otvoren je do 31. svibnja ove godine.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja mogu podnijeti članovi Županijske skupštine, radna tijela, Župan Zagrebačke županije, građani, udruge građana, poduzeća, vjerske zajednice, kulturne, športske i druge ustanove.

– Potencijalni kandidati mogu biti pojedinci ili pravne osobe koji su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i postigli izuzetne rezultate na unaprjeđenju stanja i razvitka pojedinih djelatnosti te njenoj međunarodnoj promidžbi. Također, budući dobitnik javnog priznanja treba u svojoj sredini uživati ugled uzorna djelatnika i stručnjaka. Kao jedan od kriterija navodi se i ostvaren rezultat u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Zagrebačke županije – objasnili su u Zagrebačkoj županiji.

Više o natječaju saznajte ovdje.