Home Kultura Poznati američko-hrvatski jazz par ovog četvrtka u Galženici

Poznati američko-hrvatski jazz par ovog četvrtka u Galženici

Jazz na klaviru uz iznimnu vokalisticu i velikogorički bend 'Sky Groove'

PODIJELITE
U četvrtak, 22. listopada će se od 19:30 sati u Dvorani Galženica održati koncert Lele i Joea Kaplowitza, poznatog američko-hrvatskog jazz para uz Velikogoričku grupu ‘Sky Groove’.

Lela & Joe Kaplowitz posljednjih 10 godina obogaćuju hrvatsku glazbenu scenu. “Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo brilijantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu.”, navode organizatori.

Lela Kaplowitz vokalistica je sa svjetskim glazbenim iskustvom koja je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku te na brojnim prestižnim jazz festivalima. Joe Kaplowitz profesionalno se počeo baviti glazbom s petnaest godina u Washingtonu, a nakon toga je svirao s prepoznatljivim imenima američke blues i jazz scene kao što su: Eddie Daniels, James Moody, Ernie Krivda, Greg Bandy, Randy Jonston, Wycliff Gordan, Ralph Bowen, Sean Jones, Mark Rapp i drugi.

Od 2006. nastupa s hrvatskim glazbenicima poput Tamare Obrovac i Josipe Lisac. Joe je i dobitnik prestižne hrvatske nagrade Status za doprinos u glazbi 2013, a 2015. istu je nagradu dobio u kategoriji doprinosa u glazbi za umijeće sviranja klavira. Od 2014. redovni je član Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije za koji piše brojne aranžmane.

Cijena ulaznice je 20 kuna.