Home Izdvojeno Poznat program Perunfesta! Dva dana coprnica, vila i moguta

Poznat program Perunfesta! Dva dana coprnica, vila i moguta

PODIJELITE

Turopolje će ponovo oživjeti vile, Mogute, coprnice i ostala bića i pojave iz čarobnog svijeta mašte i narodne predaje. Za vikend 10. i 11. rujna (subota i nedjelja) oko kurije Modić Bedeković u Donjoj Lomnici čeka vas prava čarobnjačka priča za koju je i ove godine zadužena vrijedna ekipa okupljena oko Perunfesta na čelu s Muzejem Turopolja i Zdenkom Bašićem te njegovim vilama, coprnicama i pomoćnicama.

Perunfest će i ove godine ponuditi pregršt sadržaja, izložbi, radionica, instalacija, koncerata, predstava, interaktivnih događanja u i oko kurije. Dođite i vidite što se to fina kuha u coprničkom loncu…a za sve strašljive, organizatori poručuju kako su ove spodobe zapravo poprilično drage.

“Perunfest je obiteljski festival na kojem unutar programa postoje mnoga događanja i radionice usmjerene za razne uzraste i dobi, a koja su sva bazirana na mitologiji i narodnim predajama. Roditelji sami odlučuju hoće li njihovo dijete moći pratiti ili shvatiti pojedinu radionicu ili prezentaciju, i hoće li mu oni pomoći u tome. Ako naše domaćine festivala pitate za najmlađu dob djece, onda bi odgovor bio – da je dijete dovoljno odraslo da umije bježati dovoljno brzo kada ugleda coprnicu, jer će tamo vjerojatno neku spaziti. Naše spodobe su zapravo sve poprilično drage, dok ih bolje ne upoznate, zato se nadam se da se vidimo i da će te naći nešto za sebe i vaše malce u hrvatskim narodnim predajama”, poručuju organizatori.

A što vas sve čeka, provjerite u nastavku:

PRVI DAN

DRUGI DAN

IZLOŽBE I RADIONICE