Home Crna Kronika Požar u Kozjači otežalo streljivo, plinska boca i nadzemni hidrant zatrpan drvima

Požar u Kozjači otežalo streljivo, plinska boca i nadzemni hidrant zatrpan drvima

Vatrogasci su se susreli s nizom opasnosti koje su dio otežavajućih okolnosti kod gotovo svakog požara stambenog objekta, ali i s onima koje nisu uobičajene i iznimno su opasne

PODIJELITE
Foto izvor: JVP Velika Gorica/Facebook

Kako smo prethodno izvještavali, jučer je u poslijepodnevnim satima, u Dugoj ulici u naselju Kozjača izbio požar kuće. Iz goričke JVP susreli su se s nizom opasnosti koje su dio otežavajućih okolnosti kod gotovo svakog požara stambenog objekta, ali i s onima koje nisu uobičajene i iznimno su opasne.

Jedna od vrlo otežavajućih okolnosti koja oduzima vrijeme, kad je ono najbitnije, svakako je nedostatak sredstva za gašenje – primjer je nadzemni hidrant koji je bio zatrpan drvima. Time je značajno zakomplicirana dobava vode koja je iznimno važna u svojoj pravovremenosti.

– U požaru drvene kuće koji je bio u razbuktaloj fazi nalazila se plinska boca, ali i meci koji su onemogućili pristupanje gašenju požara unutarnjom navalom. Sva eksplozivna sredstva kao što su meci predstavljaju opasnost za ukućane, za sve osobe u okružju, a posebice za vatrogasce koji imaju zadaću gasiti požar i neposredno se približiti unutrašnjosti objekta i u konačnici ući u objekt te izvršiti gašenje. Ovim putem pozivamo na odgovornost i razumijevanje ozbiljnosti držanja oružja u kući na siguran način i u skladu s propisima – poručili su vatrogasci.

Policija je obavila očevid na licu mjesta, a pretpostavlja se da je uzrok požara bilo pregrijavanje cijevi od peći.

– Najvjerojatnije uslijed pregrijavanja ispušne metalne cijevi peći na kruta goriva izbio je požar drvene kuće u vlasništvu 50-godišnjaka kojom prilikom je u potpunosti izgorjelo krovište. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Visina materijalne štete za sada nije utvrđena – otkrili su iz policije.