Home Izdvojeno POUVG dobilo odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

POUVG dobilo odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

PODIJELITE
foto: Dario Drvodelić

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo je Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica provedbu dvaju novih programa obrazovanja za odrasle. O kojim se programima radi, možete pogledati OVDJE.

Kako bi se projekt realizirao, radne skupine su razvile standard zanimanja i kvalifikacije te kurikulum za nova zanimanja voditelja i samostalnih knjigovođa društvenog poduzeća. Ujedno, napisani su i priručnici prilagođeni polaznicima programa.

Prezentacije o dva programa obrazovanja održane su proteklih tjedana, a trenutno su u tijeku razgovori s kandidatima prijavljenima za edukaciju. Edukacija traje sveukupno 170 sati, a održavat će se od 22. kolovoza do 29. listopada ove godine. Na edukaciji će sudjelovati deset osoba za svako zanimanje.

Prezentacija Educkacije POUVG (5)

Cilj edukacija

Kroz edukaciju polaznici će teorijom i vježbama steći nova konkurentna zanimanja kakvih na našem tržištu rada još nema. Edukacijom odraslih povećat će se kapaciteti osoba, kadrova za društveno poduzeće kao i broj poduzetničkih inicijativa u vidu samozapošljavanja te će se doprinijeti razvoju društvenog poduzetništva u Hrvatskoj. Osim toga, pomoći će pri uključivanju skupina u nepovoljnom položaju.

Po završetku projekta Učilište će početkom iduće godine nastaviti provoditi programe za nova zanimanja i to s mogućnošću e-learninga, koji se odnedavno implementira u sustav.

Ovaj projekt financira Europski socijalni fond u okviru poziva bespovratnih sredstava ‘Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II’. Projekt je vrijedan 1.196.375 kuna, a Pučko otvoreno učilište financira 6% sredstava.