Home FRIK IZ KVARTA Poslušajte novi singl Frika iz kvarta ‘Hit ili totalni šit’

Poslušajte novi singl Frika iz kvarta ‘Hit ili totalni šit’

PODIJELITE

Zlatko Majsec, Goričanima već jako dobro poznat kao Friz iz kvarta, danas je izbacio novi singl s pripadajućim video spotom. Radi se o njegovom drugom singlu, ‘Hit ili totalni šit’, a kako nam kaže, radi se o pjesmi autoironičnog teksta i akustičnog folk ugođaja s primjesama Lou Reed-ovske minimalistike.

Kao i prvi singl, i ovaj je snimljen pod znalačkom dirigentskom palicom Antonina Šimića u Greenwood studiju. Za glazbu je zaslužan Majsecov dobar prijatelj, koji je i sam kantautor – Robert Kordić. Za gitarske zvukove zaslužni su Ivan Vidović Vida iz benda Retrodukcija te Tomislav Tonković Toto – Majsecov kolega iz zajedničkog benda Mel Camino. Režiju, kameru i montažu spota potpisuje Mario Žilec, a zanimljivi efekti dobiveni su slikanjem mlade akademske slikarice i kiparice Mirne Savić.

Zlatko nam je ukratko ispričao kako je došlo do stvaranja novog singla. “Sjedili smo u Kordićevom kućnom studiju i, klasika, rokali po pivi. Odsvirao mi je svoju novu melodiju koja mi se toliko svidjela da je tekst iz mene doslovce izletio za manje od 15 minuta. Radi se o tome da nakon svih tih ratova sa samim sobom polako u tebi počne cvjetati svojevrsno pomirenje s činjenicom da mnoge stvari u životu ne idu baš onako kako si sanjario ili zacrtao.”, govori.

Kaže i kako su upravo bojama u spotu željeli pokazati šarenilo sna i njegovu nadobudnost, a crna pozadina predstavlja ravnodušan odgovor životnih okolnosti koje, kako i pjesma kaže, ometaju naš let. “U ovom korona ludilu je nažalost ispalo i nehotice proročanski u znatno širem spektru od bavljenja samom muzikom od koje ‘nema para pa pa ra ra ra ra ra’.”, dodaje Zlatko.

Za kraj nam dodaje i duhovitu reakciju prijateljice i pjevačice iz benda Mixed up Mary, Ane Lovrenčić koja kaže kako je prvim pogledom na fotografiju iz spota reagirala “Van Gože gole kože!”. “Pitam ja nju jel mogu to iskoristit, kaže ona: “Ma može Maja!”, a što također smatram prikladnim jer ionako u spotu izgledam ko stari Astek. Ono, Maje i Asteci, kužite ne, hm hm…”, zaključuje uvijek šaljivi Zlatko.