Home Vijesti Poslovna zona Meridijan 16 raste, dolaze novi investitori

Poslovna zona Meridijan 16 raste, dolaze novi investitori

Trenutno se radi na izgradnji i asfaltiranju nove prometnice koja ima za cilj omogućiti dolazak novih investitora i otvaranje novih radnih mjesta

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić na svom je profilu objavio kako napreduje razvoj gospodarske zone Meridijan 16. Konkretno, trenutno se radi na izgradnji i asfaltiranju nove prometnice koja ima za cilj omogućiti dolazak novih investitora i otvaranje novih radnih mjesta. Trenutno je u procesu izgradnja prometnica S2 u Poduzetničkoj zoni Vukovinsko polje za čiju će se gradnju iz proračuna izdvojiti 12,5 milijuna kuna.

Uz trenutno aktivne investitore ATLANTIC GRUPA d.d. , FAS LOGISTIKA d.o.o. i PALCO d.o.o., potpisani su i ugovori s novim ulagačima. Za sada ih je sedam, a među njima su AGS MOVERS, VG AUTODIJELOVI, CTO, ASTREJA PLUS, BERTOL METAL, ALCU, te EUROSPIN – centralno skladište.

“Prepoznajući pozitivne učinke djelovanja poduzetničkih zona na određenom području, Grad Velika Gorica iz godine u godinu ulaže u Poduzetničku zonu Vukovinsko polje, svjesni njezine važnosti za ovaj grad i lokalnu zajednicu, posebno kad govorimo o privlačenju novih investitora i otvaranju novih radnih mjesta.”, izjavio je gradonačelnik Barišić.

Napredak poslovne zone nije usporila niti kriza koronavirusa te, kako gradonačelnik navodi, veseli ih činjenica da se unatoč gospodarskoj krizi na globalnoj razini vode pregovori s potencijalnim međunarodnim investitorom. Riječ je o logističaru koji će graditi skladišta za zakup, te je za sada u postupku ishođenja dozvola.

“Osnaživanjem poduzetničke zone Vukovinsko polje Grad Velika Gorica prihoduje u proračun sredstva kroz komunalni doprinos i komunalnu naknadu, a koji se u cijelosti vraćaju u financiranje i održavanje komunalne infrastrukture u samoj zoni.”, zaključuje gradonačelnik.