Home Izdvojeno Poplava u Čičkoj Poljani! Južni dio prometno izoliran

Poplava u Čičkoj Poljani! Južni dio prometno izoliran

PODIJELITE

Rijeka Odra više se ne može ulijevati u nabujalu Kupu i uzvodno se vraća prema Čičkoj Poljani koja je od ušća u mjestu Odra udaljena 15km.

Rijeka je poplavila južni dio Čičke Poljane koji je sada prometno izoliran.

Voda je već došla do 15 kuća. Poplavljena su dvorišta, gospodarski objekti, garaže i drvarnice. Ponovno su ugroženi poljoprivredni nasadi Vesne Smajić koja je u prošlogodišnjoj poplavi pretrpjela štetu od 300.000 kn. Vatrogasci su još večeras iz plastenika spašavali sadnice. Predsjednik MO Čička Poljana Mladen Matanović strahuje da će tijekom noći voda ući u obiteljske kuće.

– Stanovništvu pomažu vatrogasci DVD-a Čička Poljana, DVD-a Kuče, te DVD-a Novo Čiče. Gradnjom zečjih nasipa poplavu pokušavaju staviti pod nadzor – kaže Matanović, ističući kako imaju dovoljno vreća i pijeska, ali da se time ne mogu zaštititi od poplave.

POTREBNO HITNO IZMULJIVANJE I OTERETNI KANAL

– Problem je što bi se čim ranije trebalo početi s izmuljivanjem rijeke. Ne možemo čekati još dvije do tri godine kada je to u planu u Hrvatskim vodama. S druge strane poplava nastaje i zbog nefunkcioniranja oteretnog kanala Sava – Odra. Dovršetak tog kanala predviđen je za 2018. godinu. Zar ćemo cijelo to vrijeme biti poplavljeni? – pita se Matanović.

Mještani Čičke Poljane pribojavaju se da će se ponoviti prošlogodišnji scenarij kada im je u poplavi  nastala šteta od 800 tisuća kuna.

Do Čičke Poljane sada se može doći samo sjevernom stranom cestom Ribnica – Novo Čiče – Velika Gorica.

[print_gllr id=7369]