Home Crna Kronika FOTO Ponovno prometna u Velikoj Mlaki: Auto se od naleta prevrnuo na...

FOTO Ponovno prometna u Velikoj Mlaki: Auto se od naleta prevrnuo na krov

PODIJELITE

Unatoč brojnim upozorenjima, novoj signalizaciji i kamerama, izgleda kako je križanje u Velikoj Mlaki i dalje velik prometni problem. Danas u popodnevnim satima, nešto prije 16 sati, došlo je do teške prometne nesreće.

Policija nije podijelila informacije prije očevida, no s fotografije čitatelja je vidljivo da je došlo do naleta i okretanja automobila na krov. Kako neslužbeno opisuju očevici, došlo je do naleta automobila iz smjera Velike Mlake.

Vozača iz automobila koji se okrenuo na krov odvezla je hitna pomoć, saznajemo od očevidaca. Nije poznato kolike su težine ozljeda te kolika je šteta. Više će biti poznato nakon očevida.

Podsjećamo, Grad pristupa rješenju ovog opasnog raskrižja. Iz prikupljenih podataka o prometnih nesrećama na predmetnom raskrižju, vidljivo je kako je prvi najčešći uzrok nastanka prometnih nesreća nepoštivanje crvenog svjetla. Drugi najčešći uzrok prometnih nesreća je neprilagođena brzina. Analiza je pokazala da je potrebno pronalaženje optimalnog programa rada semaforskog uređaja na križanju, kojim će se na siguran način regulirati promet na privozima raskrižju. Predviđene su zato intervencije prema pojedinim signalnim grupama, odnosno prema opravdanosti upotrebe jednostrukih laterni za desno skretanje sa sporednih privoza. Naime, prometne nesreće se događaju kada vozila sa sporednih privoza na zelenu strelicu za desno skretanje, nastave smjer kretanja ravno pri čemu dolazi do bočnog sudara.

Predviđena je i implementacija videodetekcijskih senzora (IP kamera) za nadzor vozila te implementacija kamera za verifikaciju raskrižja.