Home Crna Kronika Policijska vikend akcija protekla uz detektirane razne prometne prekršaje

Policijska vikend akcija protekla uz detektirane razne prometne prekršaje

Ukupno je utvrđeno 25 prometnih prekršaja

PODIJELITE
Foto: Ilustracija/MUP/web

Vikendom gorička policija na prometnicama posebno kontrolira određene prekršaje. Cilj provođenja ovih akcija je smanjiti broj prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Ovog su vikenda na PP Velika Gorica utvrdili 14 ciljanih prekršaja i to:

  • 1 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola
  • 4 prekršaja nepropisne vožnje – brzina
  • 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
  • 4 prekršaja korištenje mobitela za vrijeme vožnje
  • 1 istek valjanosti prometne dozvole

Također je utvrđeno deset ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 25 prometnih prekršaja.

22-godišnjak kod trga Kralja Tomislava napuhao 0.85 promila

Policija je izvijestila kako je u subotu, 19. ožujka u 23,55 sati zaustavila muškarca starosti 22 godine pod utjecajem alkohola.

– Nadzorom kod kbr. 38 kod trga Kralja Tomislava utvrđeno da je upravljao vozilom u prometu na cestama pod utjecajem alkohola od 0,85 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti nije recidivist i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i na mjestu događaja, i isključen iz prometa i uručen mu je Obavezni prekršajni nalog. Za vrijeme provođenja akcije ni jedna osoba nije zadržana osoba u prostoriji za zadržavanje do 12 sati tj., do prestanka djelovanja opojnog sredstva a nitko nije uhićen i priveden na sud – navode.

U vrijeme provođenja akcije dogodile su se dvije prometne nesreće sa materijalnom štetom, dok se u ostalo vrijeme vikenda dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.