Home Crna Kronika POLICIJSKA AKCIJA Vikend rekorder u Svačićevoj napuhao 2,36 promila

POLICIJSKA AKCIJA Vikend rekorder u Svačićevoj napuhao 2,36 promila

Ovog vikenda gorički su plavci najviše kažnjavali vozače zbog nepropisne brzine, za što su ispisali čak 20 kazni

PODIJELITE

Još jedan vikend proletio je u mahu, kao i policijska akcija na području policijske postaje Velika Gorica. Ovog vikenda gorički su plavci najviše kažnjavali vozače zbog nepropisne brzine, za što su ispisali čak 20 kazni!

Inače, utvrdili su ukupno 35 ciljanih prekrašaja akcijom „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“ u vremenskom periodu od 21,00 do 05,00 sati. Evo što su sve zatekli:

  • 20 prekršaja nepropisne brzine.
  • šest prekršaja alkohola za vrijeme vožnje
  • osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
  • jedan prekršaj vožnje bez važeće prometne dozvole

 Također, tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 10 ostala prekršaja iz domene prometa. Ukupno je utvrđeno 45 prometnih prekršaja.

U Svačićevoj uhvatili vikend rekordera

U  subotu, 11. rujna u 23,40 sati, zatekli su 30-godišnjaka pod utjecajem alkohola, s 2.36g/kg. Zatečeni nije recidivist i protiv istog je podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu.

– Vozač se kretao kolnikom ulice kralja Perta Svačića u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kbr.113 navedene ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno  da je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola dok je  u organizmu imao 2,36 g/kg alkohola. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smješten je u posebnu prostoriju goričke PP do otriježnjenja – otkrili su iz goričke policije.

U vrijeme provođenja akcije tijekom vikenda nije se dogodila ni jedna prometna nesreća dok je u ostalo vrijeme vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.