Home Crna Kronika Policija u vikend akciji napisala preko 40 kazni, jedna je osoba i...

Policija u vikend akciji napisala preko 40 kazni, jedna je osoba i privedena

Kao i uvijek, najviše kazni podijeljeno je za prekoračenje brzine, te za vožnju pod utjecajem alkohola

PODIJELITE

Kao što smo prethodno najavljivali, gorička je policija tijekom vikenda sprovela akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, kako bi ptakla sve sudionike prometa na odgovorniije i pozitivnije ponašanje. No, utvrdili su čitav niz prekršaja, točnije 41 ciljani prekršaj.

Kao i uvijek, najviše kazni napisali su za prekoračenje brzine, njih 31, te pet za vožnju pod utjecajem alkohola. Nadalje, evidentirali su jednog vozača koji je vozio iako je imao zabranu, napisali su i kaznju jednom vozaču jer nije bio vezan, te su tri prekršaja evidentirali u svezi korištenja mobitela za vrijeme vožnje. Ukupno je utvrđeno  46 prometnih prekršaja, od čega je pet ostalih prekršaja.

U subotu je oko 22,28 sati, 27-godišnji muškarac je u Markuševcu Turopoljskom napuhao 1,44 promila.

– Kretao se kolnikom ulice Peršinovec u mjestu Markuševec Turopoljski u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do kućnog broja 88 navedenoga trga isti je zaustavljen kojom prilikom je alkotestiran i utvrđeno  da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola – kazali su iz policije.

Vozač kojeg su uhvatili kako vozi iako ima zabranu je već ranije poznat po prekršajima.  Smješten je u prostoriju za zadržavanje nakon čega je uhićen i priveden na sud, te je sudskom odlukom za navedene prekršaje dobio 60 dana zatvora.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna prometne nesreća,  a tijekom ostalog dijela vikenda dogodila se jedna prometna nesreće sa materijalnom štetom.