Home Najave Policija sutra u posebnom nadzoru motociklista i biciklista

Policija sutra u posebnom nadzoru motociklista i biciklista

Koristit će i uređaj za mjerenje buke

PODIJELITE
foto: Dario Drvodelić / Ilustracija

U srijedu, 7. lipnja će Policijska uprava zagrebačka provesti preventivno-represivnu akciju s ciljem poboljšanja sigurnosti u prometu na području lokalne zajednice. Od 8 do 20 sati, akcija “Nadzora vozača motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava” usredotočit će se na suzbijanje najtežih prometnih prekršaja vezanih uz vozače spomenutih vozila, s posebnim naglaskom na pojačani nadzor vozača osobnih prijevoznih sredstava kako bi se osiguralo poštivanje zakonskih odredbi.

Tijekom provedbe akcije, posebna pozornost bit će posvećena prekršajima kao što su prekoračenje brzine motocikala, nepoštivanje obaveze nošenja zaštitne kacige za vozače i putnike na motociklima i mopedima, nepoštivanje obaveze nošenja zaštitne kacige za vozače osobnih prijevoznih sredstava, vožnja bez važeće prometne dozvole, upravljanje neregistriranim vozilima, upravljanje prije stjecanja vozačke dozvole, vožnja bez odgovarajuće kategorije, nepravilno postavljanje ili neisticanje registarskih pločica, tehnička neispravnost vozila te ostali prekršaji u prometu. U svrhu provođenja akcije, bit će korišteni i uređaji za mjerenje razine buke.

Posebna pažnja bit će posvećena i recidivistima u prometnim prekršajima kako bi se smanjio broj ponavljanja istih prekršaja na cestama.