Home Crna Kronika Policija ponovno kažnjavala bicikliste jer se nisu koristili biciklističkom stazom

Policija ponovno kažnjavala bicikliste jer se nisu koristili biciklističkom stazom

U dva dana je kažnjeno osam biciklista

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Službenici policijske postaje Velika Gorica su od 12. do 13. srpnja u periodu od 10 do 18 sati provodili akciju nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala tijekom koje su utvrdili najviše prekršaja biciklista.

Kako navode, u tom periodu je kažnjeno 8 biciklista koji se nisu kretali biciklističkom trakom, jedan prekršaj je bio zbog isteka vozačke dozvole te je jedan vozač upravljao vozilom prije stjecanja prava na to.

Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 20 ostalih prekršaja iz domene promet. Tijekom provođena akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika.

Policija upozorava kako se ove akcije provode s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača.

S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala. Naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja.“, navode iz policije.