Home Vijesti Policija najavila: Sve zaustavljene vozače ovog vikenda čeka alkotest

Policija najavila: Sve zaustavljene vozače ovog vikenda čeka alkotest

Cilj je postizanje što veće sigurnosti na cestama

PODIJELITE

Nadolazeći vikend, od 6. do 9. listopada 2023. godine, Policijska uprava zagrebačka najavljuje provedbu dvije važne akcije s ciljem unaprjeđenja sigurnosti na cestama. Ove akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”, predstavljaju dio kontinuiranih nastojanja policije da osigura siguran promet u zajednici.

Tijekom ovih akcija će svaki zaustavljeni vozač biti podvrgnut alkotestiranju kako bi se osiguralo da se promet odvija u skladu sa zakonima i propisima. Pored toga, bit će strogo sankcionirani prekršaji poput nepoštivanja obaveznog korištenja sigurnosnog pojasa za vozače i sve putnike u vozilima, nepravilnog prijevoza djece i drugih prekršaja koji mogu dovesti do nesreća na cestama.

Ove akcije također će se baviti i drugim prometnim prekršajima kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prava prednosti, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, uporaba mobilnih telefona tijekom vožnje i slični prekršaji koji mogu imati ozbiljne posljedice na sigurnost u prometu.

Policija poziva sve sudionike u prometu da budu odgovorni i pridržavaju se prometnih pravila kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika na cestama tijekom ovog vikenda.