Home Vijesti Poletovi mladi šahisti uspješni na turniru u Rapcu

Poletovi mladi šahisti uspješni na turniru u Rapcu

Juniorka Tereza Dejanović osvojila je prvu žensku nagradu, a kadet Fran Rautner nagradu za najboljeg šahistu ispod 1600 rejting bodova

PODIJELITE

Mladi šahisti Poleta su nakon dužeg vremena ponovno krenuli s treninzima uživo, a od 24. do 28. ožujka se održao i šahovski turnir na kojem su sudjelovali.

Turnir “Rabac Open 2021.” u organizaciji Šahovskog kluba Sveta Nedjelja održao se uz stroge epidemiološke mjere, a na nastupilo je 88 šahista iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Na turniru su igrala i dva predstavnika Šahovskog kluba Polet iz Buševca. To su juniorka Tereza Dejanović (rtg 1871) i kadet Fran Rautner (rtg 1438) koji su već u prvom kolu odigrali iznenađujuće dobro. “Tereza je remizirala s prvim nositeljem turnira, FIDE majstorom Markom Sokačem, a Fran je pobijedio Brunu Purinia!”, navode iz kluba.

Tijekom turnira nastavili su dobrim igrama tako da je Tereza osvojila prvu žensku nagradu i povećala osobni rejting za 67 bodova, a Fran je osvojio nagradu za najboljeg šahistu ispod 1600 rejting bodova te je svoj rejting uvećao za čak 121 bod.

Pobjednik turnira je Matija Zadravec iz Mihovljana, ispred Danijela Vojaka iz Svete Nedjelje i Bogdana Božinovića iz Zagreba.