Home FOTO VIJEST Pokrenimo KOK: Revitalizacija društvenog i kulturnog života u Kravarskom

Pokrenimo KOK: Revitalizacija društvenog i kulturnog života u Kravarskom

Ostatak srpnja KUD Kravarsko u sklopu ovog projekta provodi radionice plesa, pjevanja i  tamburaške radionice, a kako ističu, u njihovim su aktivnostima dobrodošli svi!

PODIJELITE
Foto: Tomislava Bradić

U sklopu projekta Pokrenimo KOK mještani općine Kravarsko zaista organiziraju puno radionica. Ovo je jedan od svijetlih primjera kako se sredstva za projekte maksimalno svrhovito koriste, što se posebice ogleda kroz nesumnjivu revitalizaciju ondašnjeg društvenog i kulturnog života – čak i u pandemijskom razdoblju, jer gdje ima volje ima i načina!

Jučer smo imali prilike prisustvovati i popratiti jedno u nizu događanja, gostovanje Teatra Kerekeš i urnebesnu komediju ‘Krtice’, gdje je većini omiljen glumac mnogih hrvatskih TV serija, Jan Kerekeš utjelovio više likova, te je metaforički prikazao probleme s kojima se društvo suočava, što je jučer u Domu kulture Kravarsko do suza nasmijalo brojne posjetitelje.

Raspored događanja u sklopu projekta

– Do sada smo odradili 112 radionica, a do kraja projeta tj. 01.08.2022. odradit ćemo još 160 radionica. Od rujna planiramo puno zanimljivosti, kao i konferenciju nakon provedbe prve godine projekta. U listopadu ćemo imati izvedbu operete „Vesele udovice“, radionice kuhanja, radionice bubnjanja koje vodi bubnjar Zabranjenog pušenja gospodin Branko Trajkov, božićnu predstavu za djecu, u vrijeme zimskih praznika organizirat ćemo radionice za djecu. U svakom slučaju,  zaista imamo bogat program, jako se trudimo i nadamo da nas pandemija neće opet sputavati – istaknuli su organizatori.

Inače, ostatak srpnja KUD Kravarsko provodi radionice plesa, pjevanja i  tamburaške radionice. U svojo zbirci imaju prekrasne nošnje tako da planiraju izložbu te prezentaciju nošnji, starinskih frizura…

Rade na prikupljanju materijala za Zbornik starih riječi

Udruga umirovljenika Općine Kravarsko  provodi radionice starogradskih i zabavnih pjesama, +radionicu tradicijske baštine i radionicu Osnove informatike 54+. Trenutno rade na prikupljanju materijala za Zbornik starih riječi, izreka, pjesama, molitvi isl. Zbornik bi do kraja godine trebao biti tiska.

Osim ovih „zabavnih „ radionica imaju i niz edukativnih radionica, a u cijeloj je priči izraženo volonterstvo.

– Organiziramo informatičke radionice, za nezaposlene, za poljoprivrednike, za obrtnike i poduzetnike, za jačanje OCD ( organizacija civilnog društva) kroz radionice pisanja  i prijava na projekte i domaće i EU projekte. Jako je izraženo volonterstvo. U tjednu „Hrvatska volontira“ imat ćemo volontersku akciju, i naravno, u našim su aktivnostima dobrodošli svi – zaključili su.

U nastavku donosimo galeriju fotografija s jučerašnje predstave…