Home Crna Kronika Pokrali alkoholna pića u Spar trgovinama, šteta veća od 12 tisuća kuna!

Pokrali alkoholna pića u Spar trgovinama, šteta veća od 12 tisuća kuna!

Riječ je o popriličnoj količini alkoholnih pića, a koja su prenijeli na specifičan, uhodani način

PODIJELITE
Foto: Spar/web

Ovog su tjedna u PP Velika Gorica uspješno proveli više kriminalističkih istraživanja. Jedno od zanimljivijih odnosi se na krađu u trgovinama Spar na području grada, od kojih se jedna dogodila 19. rujna, a dvije 21. studenog.

Naime, kako otkrivaju iz goričke policije, a u svezi počinjenja kaznenog djela koje datira od rujna ove godine, riječ je o 20-godišnjaku i 27-godišnjaku s područja Grada Zagreba koji su oštetili Spar preko puta Doma zdravlja za više tisuća kuna.

– Počinitelji su trgovinu opljačkali istog dana čak dvaput i to u razmaku kraćem od pola sata. U prvom su ‘pothvatu’ ukrali alkoholna pića u vrijednosti od 4.500 kuna, a potom su se vratili i još jednom izvršili krađu po identičnoj špranci, kada su također ukrali alkoholna pića  vrijednosti od 4.000 kuna – otkrivaju iz policije.

Kako ističu iz policije, riječ je o popriličnoj količini alkoholnih pića, a koja su prenijeli na specifičan, uhodani način.

– Dvojac je boce spremao u torbe koje su potom stavljali pored vrata koja su predviđena za ulazak u trgovinu. Tom prilikom jedan od počinitelja bi ulazio u dućan, dok bi drugi, kada su se vrata otvorila, iznio sav taj alkohol iz trgovine – pojašnjavaju.

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči jest, to da je ova krađa izvedena na identičan način  kao još dvije krađe koje su uslijedile 21. studenog ove godine. Jedna je počinjena u Sparu na autobusnom kolodvoru, a druga ponovno u trgovini preko puta Doma zdravlja.

– Dvojica novih počinitelja s područja Sesveta, istog su dana, ali u odvojenim vremenskim terminima na identičan način izvršili krađu alkoholnih pića. Tom prilikom ukradeno je alkohola u vrijednosti od 1.400 kuna, a u drugom Sparu u vrijednosti od 2.600 kuna – otkrivaju iz policije.