Home Izdvojeno Pojačan nadzor policije slijedećih dana

Pojačan nadzor policije slijedećih dana

PODIJELITE

U dane oko blagdana Svetog Martina, sve do 15. studenoga, na području Policijske uprave zagrebačke bit će provedena akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

– Cilj akcije je podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnost upravljanja vozilima, prekoračenja dopuštene brzine i drugo. – saznajemo iz PUZ-a.

Uz sve navedeno, sutra će se provesti i akcija ‘Pojas, mobitel i dječja sjedalica’ u kojoj će se nadzirati i sankcionirati prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te uporabe mobitela suprotno zakonskim odredbama. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece sukladno važećim zakonskim odredbama.

Trebaju pripaziti i biciklisti, kako navode  iz policije – prema vozačima bicikala prilikom nepropisnog korištenja mobilnih uređaja će se postupati sukladno važećim zakonskim odredbama.