Home Izdvojeno Pogledajte kako je Muzej Turopolja izgledao u snijegu prije 57 godina

Pogledajte kako je Muzej Turopolja izgledao u snijegu prije 57 godina

Umjesto aktivnosti pripremaju online aktivnosti, kreativni natječaj za djecu..

PODIJELITE
Foto: Muzej Turopolja / Višnja Huzjak

Muzej Turopolja je na svojoj Facebook stranici objavio nostalgičnu fotografiju Muzeja iz 1963. godine. Kao ih ovih dana, i prije 57 godina bio je zavijen u snježni plašt. Autor fotografije je Višnja Huzjak.

Ove fotografije dio su online adventskog kalendara koji su osmislili kao dio aktivnosti u prosincu. S obzirom na okolnosti o neodržavanju adventskih događaja, pripremili su razne ideje sa željom da u ova neobična vremena ostanemo povezani. “Svaki dan, sve do Božića, upoznat ćemo vas sa sadržajima iz našeg Muzeja i zavičaja – od naših uobičajenih objava o predmetima, „tajnovitih“ fotografija, recepata, zagonetki, pitanja pa sve do pjesama. Neke informacije iz objava ćete zasigurno znati, a neke vam možda budu prilika da naučite nešto novo.”, navode iz Muzeja.

Online kviz i kreativni natječaj za djecu

Osim adventskog kalendara kroz mjesec prosinac pripremaju i online kviz s prigodnim nagradama te kreativni natječaj za djecu. “Pozivamo svu djecu od 5 do 14 godina koja se vole kreativno izražavati da se pridruže našem nagradnom natječaju na temu zime i predstojećih blagdana naziva „Zimsko doba u mom zavičaju.”, navode iz Muzeja.

Djeca mogu sama odabrati medij u kojem se žele izražavati (flomasteri, drvene bojice, pastel, akvarel, tempera, glinamol itd.). Poželjno je da radovi osim zimskog/božićnog ozračja prikazuju nešto što je karakteristično za Turopolje, Vukomeričke gorice, Posavinu ili Pokuplje. To mogu biti građevine, priroda, običaji, narodne nošnje, različiti tradicionalni predmeti. Očekuju se individualni, a ne grupni radovi.

Komisija koja se sastoji od djelatnika Muzeja Turopolja izabrat će najbolje radove čiji će autori biti prigodno nagrađeni. Osim nagrada planira se i mini izložba pristiglih dječjih radova ispred Muzeja Turopolja koja bi se otvorila 23. prosinca 2020. Osim izložbe koja će se moći razgledati za vrijeme praznika planiramo i virtualnu izložbu pristiglih radova na društvenim mrežama Muzeja poput Facebooka i Instagrama.

Radove zaprimaju od 1. do 21. prosinca ove godine, a dostaviti ih možete fizičkim dolaskom u Muzej Turopolja ili poštom na adresu Trg kralja Tomislava 1, 10410 Velika Gorica. Za bilo kakva pitanja pošaljite im poruku ili nazovite na broj telefona 6221-325.