Home Gospodarstvo Poduzetnici iskoristite EU sredstva za svoj inovatorski projekt

Poduzetnici iskoristite EU sredstva za svoj inovatorski projekt

PODIJELITE

Ministarstvo poduzetništva i obrta raspisalo je natječaj za novoosnovana mala i srednja poduzeća u sklopu kojeg će se dodijeliti bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Poduzeća na raspolaganju imaju 22.8 milijuna kuna, a jedini uvjeti su da u trenutku predavanja dokumentacije postoje kraće od 36 mjeseci i nisu osnovana spajanjem.

Ovim sredstvima financirat će se isključivo inovatorski projekti koji će pridonijeti povećanju ulaganja u istraživanje, inovacije i razvoj, poticanju izvoza na europsko i svjetsko tržište te otvaranju novih radnih mjesta.

– Cilj ovog Poziva je razvoj potpomognutih novoosnovanih poduzeća i uspješan prijenos inovativnih ideja novoosnovanih poduzetnika u tržišno uspješne poslovne poduhvate i stvaranje novih inovativno orijentiranih poduzeća s potencijalom rasta i izvoza, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga. Druga svrha ovog Poziva je izravno podržavati inovativna novoosnovana poduzeća koja su u svojoj poslovnoj aktivnosti usmjerena na napredne i inovativne proizvode i usluge visoke dodane vrijednosti.- poručili su iz Ministarstava poduzetništva i obrta.

Trgovačka društva, obrti, kao i ostali subjekti koji se bave ekonomskom djelatnošću za svoje razvojne projekte mogu dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 90 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a dodjeljivat će se i pojedinačne potpore male vrijednosti u iznosu od 150 tisuća do 1,5 milijuna kuna.

Projektne prijave mogu se podnijeti od 10. lipnja pa do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 31. prosinca. Više informacija i svu natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.