Home Crna Kronika Podignuta optužnica zbog smrti dvomjesečnog dječaka, ocu prijeti 15 godina zatvora

Podignuta optužnica zbog smrti dvomjesečnog dječaka, ocu prijeti 15 godina zatvora

PODIJELITE

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, nakon provedene istrage, podiglo je pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici optužnicu protiv 24-godišnjeg muškarca zbog počinjenog kaznenog djela povrede djetetovih prava.

“Optužnicom se okrivljenom 24-godišnjaku stavlja na teret da je 27. ožujka 2022. u svom stanu, grubo fizički postupao prema svom djetetu (2022.) pri čemu je ono zadobilo brojne ozljede od kojih je preminulo 30. ožujka 2022. Županijski sud u Velikoj Gorici je produljio istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela”, stoji u priopćenju DORH-a.

Podsjetimo, ŽDO je u lipnju ove godine pokrenulo istražne radnje prema ocu dvomjesečnoga dječaka koji je u ožujku ove godine pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo u KBC Zagreb.

Djelatnici hitne pomoći na putu do bolnice djetetu su uspjeli uspostaviti funkcije srca, ali ne i respiratornog sustava, pa je ono prije dolaska u bolnicu spojeno na respirator. Liječnici su u bolnici za rad osposobili i pluća, no dijete je preminulo zato što je mozak predugo bio bez kisika.

Riječ je o mladoj obitelji s više djece koja je doselila u Veliku Goricu i živi u podstanarskom stanu.

Muškarcu prijeti do 15 godina zatvora.