Home Izdvojeno Počinje uređenje Centra za posjetitelje, Ledana postaje prezentacijski vinski podrum

Počinje uređenje Centra za posjetitelje, Ledana postaje prezentacijski vinski podrum

PODIJELITE

Kao što smo i najavili u prosincu prošle godine, Velika Gorica dobiva Centar za posjetitelje.  Danas je počelo rušenje objekata između Muzeja Turopolja i crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici. Mnogim Velikogoričanima poznata Ledana, neće biti srušena već pretvorena u prezentacijski vinski podrum u sklopu novog Centra za posjetitelje koji će biti izgrađen na toj lokaciji.

ledana2

Završeno je i projektiranje zgrade koja će se arhitekturom uklopiti u prostor, a ne njime dominirati jer naglasak trebati ostati na obližnjem Muzeju Turopolja i župnoj crkvi.

Autolakirnica Brkić

– Centar za posjetitelje bit će zgrada u kojoj će više njena funkcija pričati priču. Ovdje će biti ugostiteljski objekt koji će promovirati proizvode naše destinacije, od naših vina, rakija, likera, voćarskih proizvoda, dakle, sve što Turopolje kao jedan izuzetno bogati kraj može ponuditi. Imat ćemo suvenirnicu, informativni centar, a naravno, tu će biti i sanitarni čvor – kazala je direktorica velikogoričke Turističke zajednice Milada Mesarić.

ledana3

Centar za posjetitelje zajednički je projekt Grada Velike Gorice i Turističke zajednice.