Home Izdvojeno Počeo Mjesec hrvatske knjige

Počeo Mjesec hrvatske knjige

PODIJELITE

Danas je službeno počeo Mjesec hrvatske knjige, tradicionalna nacionalna manifestacija koja i ove godine intenzivira književna događanja u Gradskoj knjižnici Velike Gorice.

– Tijekom mjesec dana, sve do 15. studenog, velikogorička će književna publika i svi ljubitelji čitanja moći uživati u susretima, radionicama, javnim čitanjima i kvizovima za sve uzraste – govori Ivana Grubačević iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

gradska knjižnica knjige police knjiga_kvgkatd (15)Ovogodišnji moto manifestacije je “Čitam sto na sat”, a u skladu tome sugrađane se želi podsjetiti na važnost čitanja, ali i potaknuti da čitaju više i kvalitetnije.

Kao što smo najavili, događaj koji otvara Mjesec hrvatske knjige je “Književna večer uz Shakespearea i Cervantesa”, a održat će se u ponedjeljak. Povod je 400. obljetnica smrti ovih dvaju velikana, a prigodno će se obilježiti kratkim književnim putovanjem i glazbeno-scenskim performansom.

gradska knjižnica knjige police knjiga_kvgkatd (1)– Od sredine listopada, u izlozima Područne knjižnice Galženica bit će postavljena Izložba o 130 godina djelovanja Gradske knjižnice Velika Gorica gdje će se moći naučiti o povijesti vaše i naše knjižnice te se pripremiti za sudjelovanje u nagradnom kvizu čija je završnica 11. studenog. Osim toga, organizirano je i druženje s velikogoričkom književnicom Nadom Mihoković Kumrić, a 21. listopada je planiran čitateljski maraton za srednjoškolce – “Čitam sto na sat” – najavila je događanja Grubačević.

Knjižnica-knjigePrvašići se tijekom Mjeseca hrvatske knjige mogu besplatno učlaniti u knjižnicu i dobiti Čitatovnicu, a osim toga za njih je organiziran susret s velikogoričkom književnicom Jasminkom Tihi Stepanić koja će predstaviti svoju prvu slikovnicu “Priča o ribaru i zlatnoj ribici”.

Ove godine, Zbog provođenja revizije književnog fonda u Središnjem odjelu za odrasle, pojedini programi odvijat će se u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, a više informacija možete pronaći na web stranicama knjižnice.