Home Izdvojeno Počela nova školska godina

Počela nova školska godina

U Osnovnoj školi Jurja Habdelića, koju je gradonačelnik posjetio, od ove školske godine imaju novu blagovaonu i kuhinju

PODIJELITE

Počela je škola. Uzbudljiva je to vijest posebice za 721 prvašića koji su prvi put danas sjeli u školske klupe. Prigodne svečanosti dobrodošlice i priredbe održane su jutros po svim školama, mame i tate oprostile su se od svojih mališana koji će narednih godina, bar dok im traje obavezno obrazovanje, vrijeme provesti uz knjigu i učenje. Dobra je vijest da je ove godine skoro 30 đaka prvaka više upisano nego lani.

“To je dobar znak, pokazatelj pronatalitetne i demografske politike ovog grada. Našoj djeci nudimo kvalitetno obrazovanje i najbolje uvjete”, rekao je tom prigodom gorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Podsjetio je kako su đake i ove školske godine na klupama dočekali besplatni udžbenici i radne bilježnice, osigurana su sredstva za prijevoz učenika, a tijekom ljeta dovršeni su i radovi na školama. U Osnovnoj školi Jurja Habdelića, koju je gradonačelnik posjetio, od ove školske godine imaju novu blagovaonu i kuhinju pa time i topli obrok. U pojedinim školama dograđene su i renovirane sportske dvorane, a još jedna vijest je i kako će od ove školske godine učenici na plivanje na bazen u Velikoj Gorici.

“Idemo ukorak s kurikularnom reformom, želimo našim učenicima pružiti moderni i kvalitetni odgoj i obrazovanje”, zaključuje gradonačelnik koji je još jednom pozvao i sve sudionike u prometu da ovih dana i tjedana posebno pripaze na nove, male sudionike.