Home Najave Ple(j)s za moj i tvoj ples: Zanimljiv program Umjetničke škole Franje Lučića...

Ple(j)s za moj i tvoj ples: Zanimljiv program Umjetničke škole Franje Lučića i PC Tala za mlade talente

Ove subote su najavljeni zajednički susreti

PODIJELITE

Ove subote, 27. siječnja, će se održati plesni susreti Umjetničke škole Franje Lučića i Plesnog centra Tala. Umjetnička škola Franje Lučića (UŠFL), predstavlja svoj doprinos umjetničkom svijetu i zajednici kroz program razvoja mlade publike “Ple(j)s za moj i tvoj ples”.

Umjetnička škola Franje Lučića, koja pruža obrazovanje u području glazbe i plesa za više od pet stotina učenika, predstavit će svoj talent kroz izvedbe koje prožimaju suvremeni ples, jazz-dance, step, vokalnu tehniku i scenski govor. Plesni Centar TALA donosi svoj vlastiti spoj energičnosti i inovacija kroz bruTALA, omladinski kolektiv čije su članice osvojile brojne nagrade na različitim festivalima i natjecanjima. Program kombinira rad na plesnoj tehnici, akrobatici, različitim plesnim stilovima, kompoziciji te koreografiji.

Raspored Susreta:

  • Radionice (13:30 do 15:00): Silvija Marchig i Larisa Lipovac Navojec vodit će radionice za učenike UŠFL i PC TALE
  • Izvedbeni Program (18:00): UŠFL će predstaviti “Hot concrete under the street lights”, koreografiran od strane Mie Zalukar i Danijele Renić. Ova izvedba odražava ljepotu zajedništva i podrške među mladim plesačicama, istražujući gradsku atmosferu pod svjetlima ulica.
    • bruTALA će nas oduševiti s “DIPTIH /help /words”, kombinacijom dvije koreografije koje govore o izolaciji, kataklizmi, ali i nadi u ljude
    • UŠFL će zatvoriti program s “(Dis)connect”, radom u nastajanju učenika 4. razreda srednje škole. Koreografija će premijerno biti izvedena kao ispitna predstava Scenske prakse u svibnju 2024., a naglašava zajedništvo, povjerenje, slušanje i podršku među izvođačima.

Ulaz na izvedbeni program je besplatan, a lokacija održavanja je Plesni centar Tala na adresi Radnička cesta 27 Zagreb.