Home Izdvojeno Na platno goričkog kina stižu tri nova filma

Na platno goričkog kina stižu tri nova filma

U sljedećih sedam dana pogledati možete animirani film, biografsku dramu i triler.

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Četvrtak, kao po običaju, donosi novi repertoar u goričko kino. Od sutra u Kinu Gorica pogledati možete čak tri nova filma – “Vampirko”, “Velika igra” i “Ukleta kuća”.

“Vampirko” je animirani, sinkronizirani film koji su u trajanju od 83 minute režirali  Richard Claus, i Karsten Kiilerich.

– Omiljeno štivo dječaka Antuna jezive su priče, osobito o vampirima. No dobio je priliku upoznati pravog pravcatog mladog vampira Rudija i njegovu sestricu Anu i, štoviše, postali su i prijatelji. Rudi se pokazao kao drag i ljubazan, a najveću zapetljanciju u cijeloj priči izazvali su pokušaji Antunovih roditelja da upoznaju njegova prijatelja. Kako objasniti neobičnosti vezane uz Rudija – otrcani crni plašt koji nikada ne skida i koji k tome neobično zaudara, zašto dolazi u sitne noćne sate i zašto stalno rukom pokriva usta – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Film je na rasporedu od sutra do srijede u 18 sati.

“Velika igra” je biografska drama koju je u trajanju od 140 minuta režirao Aaron Sorkin. Glavne uloge tumače Jessica Chastain, Idris Elba i Kevin Costner.

– Istinita priča o poker princezi Molly Bloom koja je vodila najekskluzivnije ilegalne igre cijelo jedno desetljeće. Molly je bila skijašica koja je postala konobarica nakon neuspješne kvalifikacije za Olimpijske igre. Nezadovoljna običnim poslom pokrenula je ilegalnu kockarnicu na tjednoj bazi koju su posjećivali slavni glumci i velike face s Wall Streeta. Molly je uspješno vodila posao sve dok joj usred noći na vrata nisu upali FBI agenti. Jedini saveznik joj je bio njezin odvjetnik Charlie Jaffey, koji je otkrio da je Molly puno više od onoga što se pisalo o njoj – radnu filma opisuju u Kinu Gorica.

Film je na rasporedu sutra, u subotu, ponedjeljak i srijedu u 20 sati.

“Ukleta kuća” je triler koji je u trajanju od 110 minuta režirao Sergio G. Sánchez. Glavne uloge tumače George MacKay, Anya Taylor-Joy i Charlie Heaton.

– 1969. godine u ruralnoj Americi, Jack (20) i njegova braća, Jane (19), Billy (18) i Sam (5) žive u staroj kući na osamljenoj, ruševnoj farmi koja je godinama bila napuštena. Napustili su Englesku s majkom Rose (40), bježeći od nasilnog oca i tražeći priliku za novi početak u novoj zemlji. Majka je umrla vrlo brzo nakon što su stigli u Marrowbone. Djeca od tada žive u izolaciji, odvojeni od svijeta, a majčina je smrt jedna od prvih tajni koje skrivaju zidovi stare kuće – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Film je na rasporedu u petak, nedjelju i utorak u 20 sati.