Home Izdvojeno Pitanja održavanja ulica, pričuve i dječjih igrališta dominirala aktualnim satom

Pitanja održavanja ulica, pričuve i dječjih igrališta dominirala aktualnim satom

PODIJELITE

Jučerašnji aktualac na Gradskom vijeću otvorio je SDP vijećnik Darko Stanilović kojega je zanimalo zašto u zadnjih 12 godina nije asfaltirana niti jedna ulica u njegovome mjestu. – U Lukavcu postoje dvije ulice koje su u prilično lošem stanju. Jedna je Ulica Celine čije je uređenje glavni prioritet, a druga je Ulica Buverke u kojoj se nalazi poznata tvornica baklava na kojoj bi se trebalo asfaltirati 100 metara ceste. – pojasnio je Stanilović.

– Ove godine ćemo početi s asfaltiranjem Buverki na duljini od 150 metara. Ulica Celine trebala bi se početi uređivati već ove godine, eventualno u rano proljeće sljedeće godine ovisno o sredstvima kojima ćemo raspolagati. – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.Gradsko vijeće 14.07.2016 (5)

Stanilović je upitao gradonačelnika i kad će se zainteresirani mještani moći priključiti na kanalizaciju koja je postavljena od dvorca Lukavec do škole.

– Pozivam sve zainteresirane da se što prije jave u VG Vodoopskrbu kako bi im bili pojašnjeni uvjeti i kako bi se potpisali ugovori. – odgovorio je na vijećničko pitanje gradonačelnik.

Sven Fabijančić iz SDP-a upitao je zašto VG Čistoća ne čisti, odnosno ne pere kante za smeće koje je dužna održavati. Prema njegovim riječima iz spremišta za smeće u Cvjetnom naselju širi se ogroman smrad koji smeta građanima.Gradsko vijeće 14.07.2016 (7)

– Vozilo za pranje kanti je pokvareno. Nedostaje jedan dio kojeg moramo naručiti iz Italije kojeg već dva mjeseca pokušavamo nabaviti. Kako bismo riješili ovaj problem pokrenuli smo pregovore sa susjednim komunalnim tvrtkama koje se bave ovom djelatnošću. Postoje dvije ozbiljne ponude. Jedna je od strane Čistoće d.d. iz Karlovca, a druga od jedne privatne tvrtke. Tako da bi ovih dana trebalo početi pranje kanti za smeće. – objasnio je Željko Galeković, direktor VG Čistoće.

Opozicijskog zastupnika Fabijančića zanimalo je i zašto je naknada Gradskog stambenog gospodarstva Velika Gorica znatno veća od privatnih upravitelja iz Zagreba.

– Složio bih se s tim da nešto treba mijenjati. Mi već sada nudimo različite opcije visina naknada. No, postoje i oni koji mrze sve ono što je velikogoričko, riječ je o predstavnicima suvlasnika koji imaju neke svoje privatne razloge za mijenjanje upravitelja. Naš glavni ‘konkurent’ uzeo nam je dvije zgrade u Velikoj Gorici, ali daleko je to od alarmantnog stanja za GSG. Konkurencija nudi manje naknade, ali uz njih naplaćuje odvjetničke troškove, izrade troškovnika i raspisivanje natječaja. Da ne govorimo o postotcima koje uzimaju od izvođača radova. Naša prednost pred ostalim upraviteljima je što je u našoj naknadi uračunato sve. – rekao je Tomislav Landeka, direktor GSG-a.

Mirko Berković iz HDZ-a želio je doznati postoji li plan izgradnje novih dječjih igrališta po gradskim četvrtima i mjesnim odborima, a posebno u Mjesnom odboru Kuče.

– Tijekom proteklih sedam godina puno toga smo napravili u Kučama. Spomenuo bih Sportski dom koji smo uredili i izvana i iznutra, Društveni dom uređujemo, a na red je došao i DVD. No, slažem se s vijećnikom da je dječje igralište uz Vatrogasni dom u derutnom stanju i iziskuje da se uredi. Mi nastojimo promijeniti sve sprave koje bi mogle biti opasne za našu djecu, ali uređenje ovoga parka traži veća financijska sredstva jer ga treba u potpunosti preurediti. Nadam se da ćemo do jeseni uspjeti napraviti dva nova igrališta u Kučama i Kobiliću. – istaknuo je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.