Home Crna Kronika Pilot iz Velike Gorice vrijeđao policajce pa završio na sudu

Pilot iz Velike Gorice vrijeđao policajce pa završio na sudu

Nazvao ih je praznoglavcima

PODIJELITE
Foto: Ilustracija/Pexels

Pilot koji živi i radi na području Velike Gorice završio na sudu zbog vrijeđanja policije nakon što je njihovom krivnjom morao platiti punu kaznu, a ne samo polovicu propisane za prekršaj u prometu, kako izvještava portal danica.hr.

Naime, bio je revoltiran jer su mu zagrebački policajci poslali kaznu za prometni prekršaj u Koprivnicu, a ne Veliku Goricu gdje ima boravište. Kako obavijest nije stigao podići na vrijeme, morao je platiti puni iznos.

Prošle je godine u veljači dostavio kopiju uplatnice u postaju prometne policije u Zagreb, ali uz popratnu poruku u e-mailu, čiji sadržaj prenosimo u cijelosti:

“Poštovani praznoglavci, čemu prijavljivanje boravišta na policiji, kada ste nesposobni poslati kaznu na adresu boravišta, nego vi idioti šaljete na prebivališnu adresu. Zahtijevate da čovjek uplati u roku par dana i dostavi vama glupanima potvrdu, inače mora platiti duplo? Daj koristite tu stvar u glavi koja se zove mozgom”

Oni su ga odmah prijavili za vrijeđanje i omalovažavanje državnog tijela, Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno službene osobe u vezi obavljanja službe, a prekršajna sutkinja u Zagrebu proglasila ga je krivim i kaznila sa 600 kuna, te je morao podmiriti 100 kuna troškova postupka. Kao olakotna okolnost uzeto mu je dosadašnje nekažnjavanje.