Home Crna Kronika Pijan vozio u krivom smjeru pa se zabio u drugi automobil

Pijan vozio u krivom smjeru pa se zabio u drugi automobil

Nesreća se dogodila oko 2:30 ujutro

PODIJELITE

Pijani muškarac je u nedjelju oko 2:30 ujutro prouzročio prometnu nesreću. Riječ je o 29-godišnjaku pod utjecajem alkohola od 1.53 g/kg koji se kretao autocestom A3.

“Kretao se kod prometnog čvora Buzin – Kosnica, krećući se lijevom prometnom trakom u smjeru zapada, gdje su kolničke trake fizički odvojene, u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru, dovodeći pritom u opasnost život i tijelo ljudi.”, objašnjavaju iz policije.

Nakon toga je izazvao prometnu nesreću tako što je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji lijevi bočni dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka. Drugo vozilo kretalo se istim kolnikom u dozvoljenom smjeru. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.

Vozač je uhićen te nakon kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku radi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“ iz članka 226 st. 1 Kaznenog zakona, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.