Home Izdvojeno Patronažne sestre dobile nova vozila

Patronažne sestre dobile nova vozila

PODIJELITE

Zagrebačka županija je nabavila devet novih vozila za potrebe patronažne službe županijskoga Doma zdravlja u čijim ispostavama radi 58 patronažnih sestara. Vrijednost vozila je 600 tisuća kuna, a koristit će ih i služba kućne njege.

– Vozila koja danas preuzimamo namijenjena su ispostavama u Velikoj Gorici, Samoboru, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Zaprešiću i Jastrebarskom. Uz patronažnu, koristit će je i služba kućne njege, koju smo formirali ove godine – ispričao je Većeslav Bergman ravnatelj županijskoga Doma zdravlja.Ksenija Čuljak, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije, rekla je da je današnja primopredaja vozila prilika da se istakne važnost patronažne službe, a Sanja Horvat Iveković, zamjenica gradonačelnika Samobora, da je dostupnost ove službe iznimno bitna za stanovništvo.

Zamjenica župana, Nadica Žužak, podsjetila je da je Zagrebačka županija ove godine za zdravstvo izdvojila više od 53 milijuna kuna.  Prema popisu prioriteta u 2017., ova su vozila nabavljena decentraliziranim sredstvima.– Sigurna sam da će ova vozila doprinijeti poboljšanju kvalitete osnovne zdravstvene zaštite – rekla je Žužak. Zadnjih sedam godina Dom zdravlja Zagrebačke županije nabavio je za potrebe patronažne službe četrdesetak novih vozila.

foto: Zagrebačka županija