Home Izdvojeno Parkiralište u Pucekovićevoj: Otvaranje se očekuje idućeg tjedna, sadit će se i...

Parkiralište u Pucekovićevoj: Otvaranje se očekuje idućeg tjedna, sadit će se i nova stabla

Novo parkiralište će nuditi 98 parkirališnih mjesta

PODIJELITE

Posljednjih mjeseci u Velikoj Gorici otvorena su brojna gradilišta. Među njima su i radovi na izgradnji novog parkirališta u Pucekovićevoj ulici. Kako navodi Ervin Kolarec, koji trenutno obnaša dužnosti gradonačenika, ovo parkiralište su odlučili izgraditi zbog velikih gužvi, napućenosti parkirališta i zahtjeva građana. Oko ovog parkirališta gravitira Dom zdravlja i dječji vrtić.

“Bit će 98 parkirališnih mjesta i prostire se na 4.200 kvadrata. Napravljena je javna rasvjeta i oborinska odvodnja. Vjerujem da će kroz 10-ak dana ovo parkiralište biti moguće za korištenje.”, govori Ervin Kolarec.

Otvorenje bi trebalo biti idućeg tjedna

Radove je VG Komunalac dobio na javnom nadmetanju, a cijena je bila milijun i 800 tisuća kuna plus PDV. “Radovi su započeli 27. srpnja, a od tada smo ovdje imali 65 radnih dana. Završit ćemo radove prije roka i nadamo se da će građani već od srijede moći koristiti ova parkirališna mjesta.”, dodao je Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca.

Radili su i rubnjake, kanalice, iscrtavanje signalizacije, postavljene su nove klupe, koševi za smeće, a na zelene otoke će posaditi 11 novih stabala. “Nadamo se da će što prije doživjeti svoju cvatnju jer ih moramo saditi u vrijeme kada je predviđena sadnja, dakle iza 5. studenog je procjena da ćemo to raditi.”, zaključuje Mihalj.