Home Izdvojeno Paraolimpijka Mirjana Lučić nova je predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike...

Paraolimpijka Mirjana Lučić nova je predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice

PODIJELITE

Darko Matić donedavni predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice prepustio je svoje mjesto paraolimpijki Mirjani Lučić. Dogovor je pao još prije odlaska na paraolimpijske igre u Rio de Janeiro.

-Ja sam svoje učinio, vrijeme je da idemo dalje – rekao je Matić na današnjem prijemu velikogoričkih paraolimpijaca kod gradonačelnika Dražena Barišića.

Omogućiti sportašima s invaliditetom da mogu živjeti od svog sporta, cilj je nove predsjednice Saveza. – Za vrhunskog sportaša je naporno i teško raditi i trenirati. Treba djecu s teškoćama u razvoju uključiti u sport od najranije dobi, već od vrtića tako da se stvori kontinuitet treninga od malih nogu da on njih stvorimo vrhunske sportaše – rekla je stolnotenisačica Mirjana Lučić.

Na području Velike Gorice tek je 30-ak osoba s invaliditetom koji se aktivno bave sportom. – Među njima je petero onih koji se bave vrhunskim sportom, ali su još mladi u nekim kategorijama, no definitivno su budućnost – otkrila je Lučić novinarima i rekla da im je cilj da se najmanje stotinu osoba s invaliditetom aktivno uključi u sportske aktivnosti.