Home Gospodarstvo Ovo je električni automobil koji ubrzava kao jurilica

Ovo je električni automobil koji ubrzava kao jurilica

PODIJELITE

U sklopu javne tribine ‘Nove tehnologije i nova znanja u autoindustriji’ tvrtke DOK – ING i Auto Gašparić prikazali su svoje najnovije modele vozila. Riječ je o vozilima pokretanim električnim ili hibridnim pogonom, koja predstavljaju budućnost autoindustrije.

Autolakirnica Brkić

DOK- ING je predstavio prototip koji se svojim performansama može uspješno nositi s konkurentima iz velikih automobilskih koncerna.
– Vozilo je jedinstveno po svojoj autonomiji i snazi motora. Brzina mu je ograničena na 130 km/h, a ono što fascinira je ubrzanje od ispod 6 sekundi do 100 km/h. Namijenjen je za prijevoz tri osobe, i zamišljen je kao drugo ili treće vozilo u obitelji – povalio nam se direktor DOK – ING-a Vjekoslav Majetić, koji je automobil pokazivao ispred velikogoričkog Veleučilišta.

veleuciliste-elektricna-vozila-4.jpg

Ovo vozilo moglo bi privući i neke naše sugrađane, s obzirom na to da će na području grada biti postavljeno pet elektropunionica. Na njima će Goričani dvije godine moći besplatno puniti svoja električna vozila.

– Upravo smo u pregovorima s kineskim investitorima o pokretanju proizvodnje u Kini, i očekujemo da bi tijekom sljedeće godine trebala početi serijska proizvodnja. Cijena bi bila znatno niža u odnosu na konkurenciju – dodao je Majetić.

Na tribini u Veleučilištu promovirane su i knjige ‘Motorna vozila’ autora prof. dr. sc. Dinka Mikulića, i ‘Vojna logistika’ grupe autora Mladena Barkovića, Borisa Škotija i Roberta Spudića.

– Ove knjige su jedinstvene, zamislite Teorija kretanja motornih vozila i konstrukcija, sve na jednom mjestu i u boji. Teško da ćete nešto slično naći u našem susjedstvu. ‘Vojna logistika’ napravljena je u suradnji s najvećim vojnim ekspertima iz vojne logistike Hrvatske vojske. Knjiga je napravljena za potrebe naših studenata, ali je preporučujem i časnicima HV-a – rekao nam je prof. dr. sc. Dinko Mikulić.

[print_gllr id=25824]