Home Koronavirus Ove subote diljem županije na raspolaganju novih 11.400 doza Pfizera

Ove subote diljem županije na raspolaganju novih 11.400 doza Pfizera

Za kontaktiranje novih pacijenata pobrinut će se liječnici obiteljske medicine, a 3.307 doza rezervirano je za docjepljivanje građana koji su 24. travnja primili svoju prvu dozu

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Sutra, 29. svibnja na području Zagrebačke županije od 8.00 sati kreće novi krug masovnog cijepljenja u sklopu kojeg  će biti dostupno 11.400 doza cjepiva Pfizer na devet posebno organiziranih punktova u svim županijskim gradovima.

U našem gradu lokacija jeza masovno cijepljenje već poznata: Srednja strukovna škola Velika Gorica, Ul. kralja Stjepana Tomaševića 21. Za kontaktiranje novih pacijenata pobrinut će se liječnici obiteljske medicine, a 3.307 doza rezervirano je za docjepljivanje građana koji su 24. travnja primili svoju prvu dozu.

– Iako smo i prošle subote na raspolaganju imali 11.400 doza cjepiva, zbog preklapanja u popisu liječnika opće medicine s popisom prijavljenih putem nacionalne platforme, iskoristili smo 71% dostupnih doza za taj dan. Iz tog razloga ovaj put smo se odlučili isključivo osloniti na ordinacije obiteljske medicine. U lipnju u Zagrebačku županiju stiže rekordna pošiljka od 107.000 doza cjepiva, stoga pozivam građane da se prijave na cijepljenje u što većem broju – rekao je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

.