Home Izdvojeno Ove godine start i cilj biciklističke utrke Tour de Tur u Šiljakovini

Ove godine start i cilj biciklističke utrke Tour de Tur u Šiljakovini

PODIJELITE

Ove nedjelje u podne, u organizaciji Društva športske rekreacije “Zdrav duh”, održava se šesti po redu Tour de Tur. Start i cilj bit će kod Društvenog doma u Šiljakovini.

– Kotizacija za amatersku utrku iznosi 20 kuna i uplaćuje se prilikom preuzimanja startnog broja – poručuju iz Društva športske rekreacije “Zdrav duh”.

Organizirane su tri rute“Tourist”, “XC” i “Pro Tourist”.

Ruta “Tourist” prolazi stazom dugom 23 kilometra s visinskom razlikom od 180 metara. Očekivano trajanje vožnje je jedan do tri sata. Start je u Šiljakovini, potom biciklisti voze kroz Malu Bunu, Veliku Bunu, Barbariće Kravarske, Pustike, Podvornicu, Krušak te se kroz Malu Bunu vraćaju u Šiljakovinu.

Ruta “XC” malo je duža – iznosi 25 kilometara. Visinska razlika koja se prolazi tijekom vožnje je 600 metara, a očekivano trajanje vožnje je od dva do četiri sata. Start i ove utrke je u Šiljakovini, ali kreće ulicom Fiketi, potom šumskim putom do Golubića, makadamom i šumskim putom do Čakanca, šumski putom do Lakovice, makadamom do Žitkovčice, makadamom i šumskim putovima do poučne staze “Šumarica” te na kraju šumski putom i asfaltom do cilja Šiljakovini.

Najduža i najzahtjevnija staza je “Pro Tourist”. Dužine 64 kilometara s visinskom razlikom od 800 metara ima očekivano trajanje do četiri sata. Biciklisti će krenuti sa starta u Šiljakovini i voziti se kroz Malu Bunu, potom Veliku Bunu, Barbariće Kravarske, Pustike, Podvornicu, Kravarsko, Gladovec Kravarski, Hotnju, Pokupsko, Cvetković Brdo, Šestak Brdo, Gornji Hruševac te na kraju ponovo kroz Kravarsko, Krušak, Malu Bunu do cilja u Šiljakovini.

Foto: Zlatko Srbelj

Za sva dodatna pitanja možete se javiti na e-mail info.zdravduh@gmail.com ili na adresi Jurja Dobrile 24 u Velikoj Gorici.