Home Izdvojeno Ovakav konjski tramvaj prometovao je na relaciji Novo Čiče – Velika Gorica

Ovakav konjski tramvaj prometovao je na relaciji Novo Čiče – Velika Gorica

PODIJELITE

Ljubitelji tradicionalnih narodnih pjesama i plesa moći će uživati u velikom spektaklu KUD-a Čiče. Na 10. međunarodnoj smotri folklora ‘Ivanje u Novom Čiču’ članovi 12 KUD-ova iz Hrvatske i susjedstva 20. lipnja će pjesmom i plesom provest će posjetitelje kroz narodnu kulturu i običaje svojih krajeva.

Autolakirnica Brkić

Posjetitelji će moći razgledati i bogatu povijesnu zbirku Etno naselja Novo Čiče, i osjetiti tradicionalni turopoljski ambijent. Etno naselje smješteno je na prekrasnom lokalitetu u Novom Čiču, u blizini Pučke škole koja datira iz 1897. godine, te je pod zaštitom Ministarstva kulture. Za posjetitelje je organizirana degustacija domaćih proizvoda prema starim receptima.

Posebna atrakcija replika je konjskog tramvaja – kojnače, kojeg su izradili članovi KUD-a uz nadzor konzervatorskog odjela Ministarstva kulture. Kojnača je od 1907. do 1935. godine prometovala na relaciji od Novog Čiča do Velike Gorice.

Na manifestaciji će nastupiti i učenici škole za ritmiku i balet Umjetničke škole Franje Lučića te Plesni klub Megablast.