Home Izdvojeno Otvorena 7. Međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja

Otvorena 7. Međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja

PODIJELITE

U organizaciji Veleučilišta Velika Gorica, sinoć je u Buzinu otvorena 7. Međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja. Konferenciju posvećenu suvremenim politikama i sustavima kriznog upravljanja otvorio je predsjednik Ivo Josipović koji je stigao izravno iz potopljene Slavonije.

– Konferencija se na žalost događa u vrijeme možda najveće prirodne katastrofe koja je pogodila Hrvatsku. Nedavno je ledena kiša ugrozila i Gorski kotar. Sve to stavlja na kušnju našu spremnost na krizne situacije. Državne institucije moraju biti spremne na katastrofe i brzo reagirati. Važno se što prije koordinirati unutar zemlje i susjedstva – govorio je predsjednik Josipović, zahvalivši se Veleučilištu na organizaciji konferencije koja može doprinijeti u budućim kriznim situacijama. Predsjednik se zahvalio i velikogoričkom gradonačelniku Draženu Barišiću na nastojanju da Velika Gorica postane grad znanja.

Gradonačelnik je ukazao na važnost edukacije za slučajeve kriznih situacija.

– Obrazovanja kadrova iznimno je važno što govore poplave u Slavoniji, ali i nedavne poplave na velikogoričkom području – rekao je Barišić.

Prof.dr. Vlatko Cvrtila održao je predavanje na temu institucionalne fragmentacije i zaštite kritične infrastrukture.

Ove je godine na konferenciju stiglo 107 znanstvenih radova iz Hrvatske, Italije, Belgije, Austrije, Srbije, Crne Gore, Rumunjske, Poljske, Češke, Mađarske, Velike Britanije, Slovenije Bosne i Hercegovine i Makedonije. Radovi obrađuju različite aspekte kriza iz svih područja znanosti. Na konferenciji će se tijekom dana raspravljati o suvremenim sigurnosnim izazovima te upravljanju i vođenju u kriznim situacijama, o tome kako komunicirati i voditi poslovni i javni sektor u kriznim situacijama, kao i o energetskoj i ekološkoj sigurnosti i zaštiti kritične infrastrukture.