Home Kultura Otvoren natječaj Gradske knjižnice pod motom “Pišem ti pismo”… za mir u...

Otvoren natječaj Gradske knjižnice pod motom “Pišem ti pismo”… za mir u svijetu”

Prenesite svoje misli na papir i krenite u osvajanje nagrada! Natječaj je otvoren od 6. travnja do 2. svibnja

PODIJELITE

“Pišem ti pismo…” natječaj je koji Gradska knjižnica Velika Gorica raspisuje kako bi obilježila Svjetski dan pisanja pisama – 11. svibnja. Natječaj se održava već 11. put i svake godine zaprimamo sve veći broj pisama iz čitave Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Podsjetimo, prošle godine u nakladi Gradske knjižnice Velika Gorica objavili su knjigu uz 10. obljetnicu Natječaja. U njoj su sakupljena nagrađena pisma pristigla na natječaj od njegova početka, i to ona za koja su dobili odobrenje autora za objavu. Ova knjiga ostaje kao trag važnosti sada već pomalo zaboravljene vještine pisanja pisama kao jednog od oblika poticanja pismenosti i pismenog izražavanja. Urednica knjige je Katja Matković Mikulčić, a uz nju su uvodne tekstove napisale književnica i dugogodišnja članica žirija Natječaja Nada Mihoković-Kumrić i knjižničarka Ivana Grubačević.

Foto: Ilustracija

– S obzirom na to da nastojimo teme pisama učiniti što aktualnijima ove smo godine odlučili natječaj raspisati pod motom ”Pišem ti pismo .. za mir u svijetu”. Vijesti koje svakoga dana dopiru do nas, novi sugrađani kojima pružamo potporu u najtežim trenucima, sve to navodi nas da promišljamo o sadašnjosti, ali i budućnosti nas pojedinaca i svekolikog čovječanstva. Prenesite svoje misli na papir i krenite u osvajanje nagrada na natječaju „Pišem ti pismo“ – poručuju iz Knjižnice.

Natječaj je otvoren od 6. travnja do 2. svibnja 2022.

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu dvaju knjižničara Knjižnice i jednog vanjskog suradnika. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici knjižnice, a svi sudionici bit će osobno obaviješteni. Datum objave rezultata natječaja je Svjetski dan pisanja pisama, 11. svibnja 2022. Nagrade (knjige i promotivne poklon pakete) osigurava Gradska knjižnica Velika Gorica.