Home Izdvojeno Osvojio je prvo hrvatsko zlato na Olimpijadi u Rio de Janeiru

Osvojio je prvo hrvatsko zlato na Olimpijadi u Rio de Janeiru

PODIJELITE

Josip Glasnović jučer je osvojio prvo zlato za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Prema mnogima njegov uspjeh nije neočekivan.

– Ovo je veliki uspjeh. Josip je još prošle, a naročito ove godine nagovijestio da će igrati važnu ulogu u raspodijeli olimpijskih medalja. No, ono što je najvažnije Hrvatska je obranila zlato u muškom trapu s Olimpijskih igara u Londonu. – rekao nam je Željko Vađić, predsjednik Streljačkog kluba ‘Turopolje’ iz Lukavca.

Streljacki-kup-Turopolje-Finale-kupa-Hrvatske-disciplina-trap-22

Josip je čest gost streljane Grm u Lukavcu, a gorička publika moći će ga vidjeti 27. i 28. kolovoza na finalu Kupa Hrvatske u trapu. Na natjecanju će nastupiti najbolja 24 seniora, šest juniora te šest seniorki.

Streljacki-kup-Turopolje-Finale-kupa-Hrvatske-disciplina-trap-5

On ne propušta natjecanja, a ovo će biti izuzetno jako s obzirom na konkurenciju. Glavni konkurenti bit će mu kolege iz reprezentacije s kojima je prije mjesec dana u Italiji je osvojio titulu ekipnih prvaka Europe. – istaknuo je Vađić.

Streljacki-kup-Turopolje-Finale-kupa-Hrvatske-disciplina-trap-38

Pobjednik prošlogodišnjeg muškog finala Kupa Hrvatske u Lukavcu bio je Glasnović Anton iz zagrebačkog streljačkog društva ‘G.A.J’ koji je u finalu odmjerio snage s bratom Josipom, od jučer zlatnim hrvatskim olimpijcem.