Home Izdvojeno Osnovana Udruga stanovnika Petine i Male Kosnice

Osnovana Udruga stanovnika Petine i Male Kosnice

Za predsjednicu je izabrana Božena Kvesić, a dopredsjednikom je imenovan Milan Nesvanulica.

PODIJELITE

Udruga stanovnika Petine i Male Kosnice osnovana je kako bi mještani krenuli u borbu za svoja prava. Već duže vrijeme muči ih buka aviona, status zemljišta i mnogi drugi problemi.

Na Osnivačkoj skupštini, koja je održana 5. srpnja ove godine za predsjednicu je izabrana Božena Kvesić, a dopredsjednikom je imenovan Milan Nesvanulica. Mandat će im trajati četiri godine.

Predsjednica Udruge Božena Kvesić poručila je da je inicijativu o osnivanju Udruge dala kako bi preko nje krenuli u proces potraživanja svojih prava i naknada kako svaki pojedinac osobno ne bi morao pokretati postupak i snositi sam rizik. Poziva sve koje muče isti problemi da im se priključe. Angažirali su i odvjetnike i stručnjake preko kojih će sakupiti dokumentaciju koja potvrđuje naša prava.U kratkom roku Udruzi se priključilo preko pedeset članova, a godišnja članarina je 25 kuna. – Svi koji su zainteresirani učlaniti se mogu do 15. studenog. Pristupnice se mogu nabaviti u trgovini Nill promet u Petini te kod tajnice Udruge Viktorije Halilović. Ovim putem pozivam i sva ostala mjesta koja imaju iste probleme da nam se pridruže, posebno stanovnike Obrezine, Šćitarjeva, Novaka, Sasi, Selnice i Velike Kosnice kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava – pozvala je Kvesić.

Predsjednica za sva pitanja stoji svima na raspolaganju, a kontaktirati ju možete na broj mobitela 098 9369 883 te tajnicu Udruge na broj 098 9265 028.